piątek, 27 lipca 2012

arbuzowo, imbirowo, arbuzowo, imbiro.....

Mojej córce nie posmakował, krzywiła się, że ostry...
Wg mnie, nie jest ostry, jest tylko nieco bardziej imbirowy, niż arbuzowy.














Arbuzowy napój z imbirem


-pokrojony miąższ z połowy melona (bez pestek)
-łyżeczka startego korzenia imbirowego

Wszystkie składniki zmiksować w  blenderze lub food processor.
Przelać do szklaneczek.

Proporcje na mniej więcej 4 małe szklanki.

4 komentarze:

  1. ciezko wyobrazic sobie smak, trzeba sprobowac ;D

    OdpowiedzUsuń
  2. mmmm! ciekawy sposób na arbuza! :) i pewnie bardzo orzeźwiający :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Co za połączenie. Jestem pewna, żet o jest pyszne. Arbuz leży w lodówce, muszę go tal podkręcić imbirem jak Ty :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. jeżeli lubisz imbir, to z pewnością Ci posmakuje:)

      Usuń

Proszę, przedstaw się. Miło mi wiedzieć z kim rozmawiam.