czwartek, 12 lipca 2012

mango lassi

Lassi to popularny w Indiach napój przygotowywany na bazie jogurtu, zwykle z dodatkiem mango.
Nawet dość pożywny.
 Kardamon nie dominuje, raczej uzupełnia smak.
Mango lassi będę robiła przynajmniej raz w tygodniu (taki przynajmniej mam zamiar..), bo jest naprawdę smaczne.










Mango lassi



-1 średnie mango, obrane z skórki i pokrojone na kawałki
-1 1/2 szkl. jogurtu naturalnego
-1 łyżka miodu
-1/2 szkl. zimnej wody
-szczypta kardamonu

Wszystkie składniki zmiksować w blenderze .


Porcja na 2 szklanki.

11 komentarzy:

  1. na pewno smakuje rewelacyjnie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. a właśnie dziś w sklepie zastanawiałam się co to takiego :) na pewno się skuszę na takiego shake'a :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mogę sobie tylko wyobrazić jak pysznie smakuje

    OdpowiedzUsuń
  4. Szerze mówiąc, nie piłam jeszcze, ale Twój przepis dodaję do tych do wypróbowania, a jutro na Kleparzu kupuję mango :)
    Pozdrawiam ciepło :)

    OdpowiedzUsuń
  5. ja dzisiaj nie mogłam się oprzeć i kupiłam dwa

    OdpowiedzUsuń
  6. duzo slyszalam o tym napoju, ale nigdy nie probowalam. Musze sie w koncu zebrac i kupic mango, bo zapowida sie pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  7. Uwielbiam mango lassi, choć robię je troszkę inaczej. Jest świetne zarówno na upały jak i po aromatycznych i ostrych indyjskich potrawach :-)

    OdpowiedzUsuń
  8. Myślę, że smakuje to niesamowicie! Aż ślinka cieknie... Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń

Proszę, przedstaw się. Miło mi wiedzieć z kim rozmawiam.