piątek, 1 czerwca 2012

W trzy minuty...

U mnie chyba w pięć, ale to i tak szybko.. No właśnie, w 5 min  miałam gotowy syrop do pankejków i gofrów, nie tak bardzo słodki, inny, mniam, mniam...
Dawno wyszperany u Nigelli, ale jakoś dopiero dzisiaj zabrałam się za niego.

Zmiksowałam go.






Syrop klonowy z czarną jagodą



-200 g czarnych jagód
-150 ml syropu klonowego


Wszystkie składniki włożyć do rondelka. Doprowadzić do wrzenia i gotować na średnim ogniu przez 2-3 min.

10 komentarzy:

  1. A wiesz, że nigdy nie próbowałam syropu klonowego? :) Najwyższy czas to zrobić :) Jak tylko go zdobędę, spróbuję Twojego połączenia.

    Pozdrawiam ciepło z deszczowego Krakowa ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię syrop klonowy i jestem ciekawa jak smakuje w połączeniu z czarnymi jagodami :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Zawsze jestem ciekawa takich połączeń. Jak tylko doczekam się jagód na działce to na pewno zrobię taki sosik.

    Pozdrawiam ♥ Pati

    OdpowiedzUsuń
  4. czyżby kanadyjski syrop klonowy? :> mniaaam!

    OdpowiedzUsuń
  5. Jeszcze nie jadłam samego syropu klonowego, a tu takie urozmaicenia :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Fajny pomysł z tymi jagodami:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Syropek od Nigelli bardzo dobry. Ja w zasadzie cokolwiek zrobiłam według jej przepisu, to byłam z tego zadowolona i do tego często wracam... Jej książki u mnie są w ciągłym ruchu. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. przejrzałam jej książkę i jest trochę rzeczy, które bym chętnie zrobiła

      Usuń

Proszę, przedstaw się. Miło mi wiedzieć z kim rozmawiam.