5:29 - Hmm.. chyba pora wstać... A może jeszcze tak małą minutkę...?...Tylko jedną.. no, może dwie...
.....
15:33 - Umyte winogrona schną na sitku..
16:04 - Obiad. Prawie na każdym talerzu pyszni się porcja sałatki Waldorfa..
Sałatka z hotelu Waldorf
składniki na 4 porcje:
- 4 jabłka
-1 łyżka soku z cytryny
-4 łodygi selera naciowego
-1/2 szkl. posiekanych orzechów włoskich
-1/2 szkl. rodzynek
-1/2 szkl. zielonych winogron
-1/2 szkl. majonezu
Jabłka umyć, obrać, wykroić gniazda nasienne i pokroić w średniej wielkości kostkę.
Łodygi selera umyć, przekroić wzdluż i pokroić dość cienko.
Orzechy uprażyć na suchej patelni.
Rodzynki opłukać.
Winogrona umyć i przekroić na pół.
Wszystkie składniki, oprócz orzechów, wymieszać razem.
Tuż przed podaniem posypać orzechami.
P.S. Orzechy pozostawione "na dłużej" w sałatce nabierają gorzkiego posmaku.
Bardzo lubię taką sałatkę! Fajny sposób na obiad lub kolację. Do tego lampka białego wina i można się rozkoszować smakiem :)
OdpowiedzUsuńWygląda ciekawie, choć to połączenie smaków nie dla mnie ;-)
OdpowiedzUsuńPyszna jest ta sałatka. Bardzo ją lubię:)
OdpowiedzUsuńPozdrowienia :)
klasyczna sałatka ;D
OdpowiedzUsuńWieki jej nie robiłam. Pysznie wygląda u Ciebie;)
OdpowiedzUsuń