Spaghetti olio e aglio
-1/2 szkl. oliwy
-3 rozgniecione ząbki czosnku
-450 g spaghetti
-3 łyżki posiekanej pietruszki
-sól i pieprz
Oliwę rozgrzać w rondelku, dodać czosnek i szczyptę soli.
Czosnek podsmażyć do złotego koloru (cały czas mieszając), zdjąć z palnika.
Ugotować spaghetti al dente. Odcedzić. Przełożyć z powrotem do garnka.
Dodać oliwę z czosnkiem, wymieszać, doprawić solą i pieprzem, dodać posiekaną pietruszkę. Wymieszać i podawać.
składniki na 4 osoby
Przymierzam się do tego spaghetti, bo kusi prostym wykonaniem, a i na pewno jest smaczne :-)
OdpowiedzUsuńbrzmi super, muszę wypróbować :)
OdpowiedzUsuńO tak, to zawsze jest smaczne. Nie ma to jak włoski obiadek :) Prosto i tak smacznie:)
OdpowiedzUsuńDo tego jeszcze parmezan i niebo w gębie! :)
OdpowiedzUsuńa o parmezanie to jakoś nie pomyślałam, a szkoda, bo lubię..
Usuńnajlepsze we wloszech przy swietle ksiezyca wieczorem na ulicy kiedy wszyscy wychodza i sie spotykaja z sasiadami, rodzina
OdpowiedzUsuńpewnie tak, ale w domu też dobre:)
Usuńwyglada smacznie : ) fajny blog!
OdpowiedzUsuń