Dawno wyszperany u Nigelli, ale jakoś dopiero dzisiaj zabrałam się za niego.
Zmiksowałam go.
Syrop klonowy z czarną jagodą
-200 g czarnych jagód
-150 ml syropu klonowego
Wszystkie składniki włożyć do rondelka. Doprowadzić do wrzenia i gotować na średnim ogniu przez 2-3 min.
A wiesz, że nigdy nie próbowałam syropu klonowego? :) Najwyższy czas to zrobić :) Jak tylko go zdobędę, spróbuję Twojego połączenia.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam ciepło z deszczowego Krakowa ;)
u mnie też chłodno i deszczowo..
UsuńLubię syrop klonowy i jestem ciekawa jak smakuje w połączeniu z czarnymi jagodami :-)
OdpowiedzUsuńZawsze jestem ciekawa takich połączeń. Jak tylko doczekam się jagód na działce to na pewno zrobię taki sosik.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam ♥ Pati
czyżby kanadyjski syrop klonowy? :> mniaaam!
OdpowiedzUsuńJeszcze nie jadłam samego syropu klonowego, a tu takie urozmaicenia :)
OdpowiedzUsuńprostota ;)) <3
OdpowiedzUsuńFajny pomysł z tymi jagodami:)
OdpowiedzUsuńSyropek od Nigelli bardzo dobry. Ja w zasadzie cokolwiek zrobiłam według jej przepisu, to byłam z tego zadowolona i do tego często wracam... Jej książki u mnie są w ciągłym ruchu. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńprzejrzałam jej książkę i jest trochę rzeczy, które bym chętnie zrobiła
Usuń